top of page
_22A8877_edited.jpg

vind

jouw​ yoga

Onze yogastudio is een warme thuis voor veel verschillende yogasoorten, maar welke soort past nu precies bij jou? Op deze pagina vind je uitleg over alle verschillende soorten yoga die bij ons aan bod komen. Je kan een yoga uitkiezen op basis van wat je lichaam nodig heeft, je connectie met de leraar of je behoefte op dat moment. Alle yogasoorten hebben eenzelfde doel, dat is de verbinding tussen lichaam en geest herstellen, maar er zijn veel manieren om dat te doen. Het beste is om de uit te proberen en te voelen wat bij jou past. 

DYNAMISCH

Studiosessie-817.jpg

RUSTIG

Studiosessie-1401.jpg

ANATOMISCH

126A3303.jpg

MEDITATIEF

Studiosessie-324.jpg
Studiosessie-1965.jpg

kundalini

yoga

Kundalini yoga wakkert je levenskracht aan en vergroot je vitaliteit, je fysieke conditie en je meditatieve geest. Het wordt als een krachtige yogavorm beschouwd door de omvang van de leer als het potentieel tot ontwaken dat erin schuilt. Verwacht je aan een verrijkende combinatie van kriya (dynamische lichaamsoefeningen), mantra, meditatie, en pranayama (ademhalingsoefeningen) waarbij elke les een eigen thema heeft. De les is instapklaar voor beginners.

asudra

yoga

De Asudra-lessen op maandagvoormiddag zijn een synthese van yoga en meditatief energetisch werk. Ons lichaam is een levend organisme. Met de juiste aandacht ontdekken we mystieke velden van ons innerlijk universum. We leren de taal van ons lichaam beter begrijpen door te bewegen op het ritme van onze adem en door te ademen op het ritme van die beweging. In sommige houdingen geven we ons over aan de zwaartekracht, waar de stretches dieper doorwerken.

Het is een rustige en toegankelijke vorm van yoga met als doel het stimuleren van ons lichaamsbewustzijn, het ontwikkelen van harmonie, intuïtie, innerlijke rust en een diepe vrede. Dat is tevens de basis van zijn helende massages.

Studiosessie-285.jpg
Studiosessie-1401.jpg

yin

yoga

Vertragen, verstillen & loslaten. Bij yin yoga doen we niet aan spieropbouw, maar graven we dieper. Door langer en ontspannen in de houdingen te blijven werken we in op ons bindweefsel en celgeheugen. Geen strakke houdingen, maar opnieuw contact maken met ons lichaam en intuïtie en aanvoelen wat jij nodig hebt. We eindigen de practice met een diepgaande yoga nidra waarbij ik je meeneem op een reis doorheen alle lagen van je bewustzijn. Tot we landen op een plaats van innerlijke rust en stilte. Lay back, relax & enjoy the journey.

pralaya

yoga

Het pralaya hatha yoga systeem is sterk anatomisch als basis. We starten met pranayama. Dan wordt er, op een statische manier gewerkt met het openen en versterken van specifieke delen van het lichaam zodat de energie beter kan stromen. De oefeningen wijken vaak wat af van de gekende houdingen. En zijn toegankelijk voor iedereen. Je komt in een ontspannen krachtige staat van zijn en waarnemen.

Studiosessie-1505.jpg
126A1452.jpg

vinyasa

yoga

De vinyasa lessen zijn een reeks dynamische houdingen, een ononderbroken flow van adem en beweging. Dit ontspant het lichaam, brengt de geest tot rust en laadt de batterijen op. Het vergroot je kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Een workout voor body en mind die ze graag met jullie deelt.

hatha

yoga

Hatha yoga is een traditionele yogastijl die, letterlijk, zittend ademen betekend. We concentreren ons op een pose waarin we ademen. De focus ligt op het in balans brengen van lichaam en geest. Hatha Yoga is erg geschikt voor iedereen die het stukje bewustzijn en rust in zichzelf wilt vinden en meer flexibiliteit en kracht in zijn of haar lichaam wilt ontwikkelen. Hatha Yoga is een geschikte yogastijl voor zowel beginners als de meer ervaren yogi. De poses variëren van moeilijkheid maar zullen steeds toegankelijk zijn voor iedereen door het gebruik maar van hulpmiddelen. It's a proces, trust it!

126A3205.jpg
Studiosessie-836.jpg

mindful

yoga

Bij Mindful yoga ga je vanuit doen en denken naar voelen en zijn. De voordelen van meditatie, relaxatie en intentie worden gecombineerd en er wordt tijd en ruimte genomen om blokkades en stress af te voeren. Het is een beoefening in loslaten en tegelijk voedend voor herstel en vitaliteit.

Er wordt toegewerkt naar innerlijke rust, stilte en thuiskomen in eigen lichaam. 

kinder

yoga

In de kinderyogales gaan we op avontuur! Een avontuur waar we allerlei dieren en andere zaken tegenkomen die we gaan nabootsen. Het yoga-avontuur start steeds met een zonnedans, gevolgd door andere houdingen en hier en daar een spelletje tussendoor. We sluiten af met een rustmoment zoals een visualisatie, een meditatie of een massage. Respect speelt een belangrijke rol in de les: respect voor jezelf, de ander maar ook de natuur. Dit allemaal vanuit de leefregels in de yoga: de yamas en niyamas. Je leert er alles over in de les! Kinderen tussen 6 en 12 jaar zijn welkom.

126A3458.jpg
_22A9797.jpg

full circle

yoga

Full Circle Yoga is tijd nemen om aan te komen, een reeks asana’s rond een steeds wisselend thema en afronden met een lange savasana! Verwacht je aan een combinatie van meditatie, yogahoudingen geankerd in de traditie van BKS Iyengar, geur en muziek. De focus ligt op aandacht: aandacht om aanwezig te zijn, aandacht om het lichaam te verkennen en aandacht voor wat de effecten zijn van yoga op het leven (zodat je er nooit meer genoeg van krijgt!). 

the source of now is here

bottom of page