top of page

Heb je je cyclus of ben je zwanger? Vind soelaas in deze 3 sets!

Heb je je regels of ben je zwanger? Dan voel je wellicht de nood om het wat rustiger aan te doen en dan is hardcore yoga niet wat je zoekt. Toch doet het deugd doen om wat te bewegen en te ademen. Sterker nog, het gaat je wellicht beter doen voelen. Onze hormonen schommelen dan immers aardig heen en weer en beweging kan helpen een stabielere, emotionele balans te bereiken.


Natuurlijk zijn er zaken die je nu beter niet doet. Zo is het afgeraden om heel zwaar te ademen, je navel te pompen en hard in te werken op je buikspieren. Maar toch is het goed wat te bewegen, stoom af te blazen en wat energie door je lichaam te laten circuleren. Een aangepaste practice is dus de sleutel! Zelf ben ik momenteel zwanger en in deze 9 maanden heb ik heel wat heb uitgeprobeerd. Niet alles werkte even goed, maar ik ben tot een aantal sets gekomen die ik steeds opnieuw deed. Ik deel ze hieronder graag met jullie!


Kriya voor emotionele balans


Deze set is specifiek voor vrouwen en herstelt je hormonale balans en daarbij ook je emotionele balans. Het is een heel lichte set en is ideaal om te doen als je het wat rustiger aan wil doen! Maak je rug los met cat cow, breng je emoties en hormonen in balans met de kriya en eindig met een korte, geconcentreerde meditatie!Kirtan kriya meditatie voor een heldere geest


Deze meditatie gebruikt mantra om je tot een staat van concentratie en ontspanning te laten komen. Door de combinatie van de handbewegingen en de recitatie van de mantra train je je geest, laat je gedachtes los en kom je tot ontspanning. Dit is een ideale meditatie voor beginners, maar ook als je meer ervaring hebt is deze effectief! Dit is een van dé meditaties die aangeraden is tijdens je zwangerschap. Het helpt je geest tot rust te komen. Ook kan je deze meditatie met je partner rug aan rug doen! 11 minuten is all it takes!


Ademhalingset om je te verkoelen


In deze set van 9 minuten passen we tweemaal de krachtige sitali breath toe. Deze ademhaling brengt ons vuurelement in balans, verkoelt ons systeem, reinigt ons en helpt ons boosheid te kanaliseren. Een krachtige ademhaling met vele voordelen! Deze set is 9 minuten maar je kan de oefeningen langer doen. Vooral de laatste is een aanrader om stapsgewijs te verlengen tot 11 minuten voor een diepgaande meditatie! Enjoy!


Comments


bottom of page