top of page

Waarom is niet iedereen succesvol?

Laatst hoorde ik een quote die bij me is blijven hangen. En daarom deel ik hem graag met jou.

Iemand vroeg aan Yogi Bahjan - de meester van Kundalini Yoga - waarom niet iedereen in het leven succesvol is.


Zijn antwoord was opmerkelijk. Hij zei: ‘Voorspoed is als water. Er zit overal water in de aarde en iedereen kan er feitelijk toegang tot verkrijgen. Toch vind je niet overal een fontein. Want voor een fontein moet je namelijk een gat boren.’


Doink. Die kwam binnen!


Je hoort zo vaak dat iedereen succesvol zou moeten zijn… En dat overvloed ons geboorterecht is… Maar waarom slagen sommigen daar zo moeizaam in en is het voor anderen piece of cake?


Uit wat Yogi Bahjan zei kan je heel wat halen. Het eerste wat je eruit kan halen is het feit dat iedereen toegang heeft tot overvloed. Want het universum zelf is in essentie overvloedig. Er is overal water.


Maar, je moet wel een gat boren. Je moet met andere woorden bepaalde stappen zetten en daar heb je bepaalde middelen voor nodig.


Het tweede dat je eruit kan halen is dat hoe dichter jij bij jezelf komt hoe makkelijker je toegang krijgt tot het water. In kundalini yoga zeggen we wel vaker ‘you do you’. Hoe meer jij je eigen pad bewandelt, hoe dichter jij bij jezelf komt en verbinding maakt met je ziel, hoe duidelijker het zal worden wat jij hier te doen hebt en hoe makkelijker alles rond jou zal beginnen stromen.


Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. En daar komt het werk van kundalini yoga in the picture.


We kunnen onszelf namelijk heel erg in de weg zitten. We worden tegengezeten door oude belemmerende overtuigingen, saboterende patronen en gevoelens dat we tekort schieten, niet genoeg zijn en noem maar op.

En precies daarom doe je meditatie. Elke keer als je mediteert ga je namelijk je onbewuste uitruimen. En dat zorgt ervoor dat bepaalde negatieve patronen minder en minder tractie op je hebben tot ze uiteindelijk als vanzelf wegvallen.


Het gaat er over dat jij je geest stelselmatig uitruimt zodanig dat je terug tot de essentie komt en van daaruit kan iets heel moois ontstaan. Maar, dan heb je nog steeds stappen te zetten. Je moet dat gat nog boren he ;) En dat is de reden dat we in kundalini yoga zo werken aan het versterken van het zenuwstelsel - aka lastige armoefeningen ;))))


Want als je een sterk zenuwstelsel hebt, dan kan je heel wat aan en ben je sterk genoeg om de stappen te zetten die je moet zetten om je dromen waar te maken! Je maakt als het ware contact met je inner super power en van daaruit gaat het écht stromen.


Is het makkelijk. Nee. Dat durf ik niet te beweren. Maar is het de moeite? Ja! Absoluut wel.


Je bent hier namelijk niet gekomen om enkel op een roze wolk te zitten. Je ziel wil echt wel iets meemaken. En daar hoort het grondige werk echt bij, ook al doen vele spirituele stromingen alsof dat niet zo is.

We willen zo graag geloven dat alles alleen maar makkelijk moet zijn, maar het werkt gewoon zo niet. You need day like you need the night. You need sorrow like you need joy. Is het daarom slecht? Nee. Het is een spel van polariteit. Je hebt enkel te leren er goed mee om te gaan.


Precies daarom hou ik zo van kundalini yoga. Het is hands on en real. Het is voor mij de enigste spirituele leer die zo toepasbaar is op de realiteit van dit bestaan. En precies daarom deel ik het graag met zoveel mogelijk mensen.Heb jij deze blogpost van kop tot teen gelezen?

Wil jij graag nog meer weten over de yogische filosofie van succes en voorspoed?


Deze zaterdag gaat de training ‘40 Days to Radiant Prosperity’ van start en gaan we in dit thema duiken. We gaan diepteworkshops doen, intappen op onze essentie, voorbij onze blokkades gaan en leren hoe je de voorspoed in je leven kan aantrekken.


En, als primeur ga ik ook voor het eerst live sadhanas leiden tijdens deze 40-daagse samen met twee andere yogi's die me daarbij ondersteunen. Het is dus veel meer dan een opgenomen training die jij op je eigen houtje doet. Er zal een krachtige groepsenergie zijn die je naar een nieuw niveau zal katapulteren. Ben je er graag bij, mis het dan zeker niet. Het wordt een life-changer! Lees er alles over hier.

Comments


bottom of page